У столиці стрімко зростає кількість городян (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У столиці стрімко зростає кількість городян (інфографіка)

Казна та Політика
3060
У Києві стрімко зростає кількість городян. За даними ГУ статистики в Києві, з початку цього року кількість проживаючих збільшилася на 2045 осіб. “На це вплинула народжуваність, а також кількість приїжджих (1 665 осіб). Разом з тим, знизилася і кількість смертей – 5245 осіб з початку року (минулий рік – 5402 та)”, – зазначають у відомстві.
Найбільше вмирають, одружуються і розлучаються кияни в Шевченківському районі, а в Дарницькому – справжній бебі-бум. У Печерському – менше смертей, а Деснянський – лідер за кількістю жителів.
“Шевченківський район – це двигун Києва. Постійні пробки, забруднене повітря, високий рівень злочинності – умови для постійного стресу, що впливає на смертність, а також на динаміку шлюбів і розлучень. У той же час в Печерському районі живуть люди з високим достатком, які ретельніше дбають про своє здоров’я. Дарницький район – найпопулярніший серед покупців житла: велика кількість парків, дитсадків і шкіл – все це впливає на народжуваність. Те ж саме можна сказати про Оболонь. Разом з тим, в Голосієво – катастрофічна ситуація з садками та школами , але тут живе багато студентів, що робить район привабливим для знімання житла “, – говорить Олександр Вовченко, президент Інституту реформ і розвитку Києва.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас