Зубко розповів, скільки грошей було витрачено за рік на "енергетичні" субсидії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зубко розповів, скільки грошей було витрачено за рік на "енергетичні" субсидії

Казна та Політика
800
Україна в 2015 році витратила 153 млрд гривень на так звані енергетичні субсидії, з яких тільки 25 млрд гривень були спрямовані на субсидування населення.
Про це повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко після засідання уряду в середу.
“Ми витратили 153 млрд гривень на енергетичні субсидії, і тільки 25 млрд гривень – це субсидії домогосподарствам”, – сказав він.
За словами Зубка, основний обсяг субсидій був направлений теплогенеруючим підприємствам і їх використання складно проконтролювати.
При цьому з 25 млрд гривень, спрямованих на потреби населення, в 2015 році було використано тільки 18 млрд гривень.
Як повідомлялося, за словами прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, половина вартості газу, який видобувається на території України, буде направлятися до державного бюджету і використовуватися для фінансування субсидій.
За словами міністра фінансів Олександра Данилюка, обсяг субсидій населенню з оплати житлово-комунальних послуг в 2016 році складе 40,2 млрд гривень.
Україна за роки незалежності витратила 50 млрд доларів на компенсацію різниці між ринковою ціною на газ і ціною його фактичної реалізації як населенню, так і підприємствам.
Нагадаємо, Кабінет міністрів на засіданні в середу встановив єдину ціну на газ для населення і промисловості – 6,879 тисяч гривень за 1 тисячу кубометрів.
Як відомо, меморандум з МВФ передбачає підвищення з 1 квітня 2016 ціни на газ для населення в рамках соціальної норми 1200 куб. м в опалювальний сезон до рівня 75% від імпортного паритету.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас