Саудівська Аравія знизить ціну на нафту для Азії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саудівська Аравія знизить ціну на нафту для Азії

Енергетика
212
Саудівська Аравія, один з найбільших в світі експортерів нафти, з травня знизить ціни на легкі сорти нафти для азіатських імпортерів.
Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на повідомлення компанії.
Державна нафтова компанія Саудівської Аравії Saudi Aramco, як очікується, введе знижку на сорт Arab Light в розмірі 0,1 долара за барель, роблячи при цьому свою нафту на 85 центів дешевше інших постачальників.
Saudi Aramco також збільшить знижку на сорт Arab Heavy для країн Азії на 35 центів за барель, збільшивши розрив в ціні з іншими постачальниками до 3,65 долара.
Близькосхідні виробники в цілому все агресивніше конкурують в Азії з постачальниками з Латинської Америки, Північної Африки і Росії.
Експортери з країн Перської затоки продають нафту, головним чином, за довгостроковими контрактами. При цьому більшість державних нафтових компаній затоки дають покупцям істотну знижку на свою сировину, повідомляє Bloomberg.
Aramco встановлює ціни на нафту на основі рекомендацій клієнтів і розрахунку зміни її вартості за останній місяць, а також на основі прибутковості і цін на виробництво. Так, для азіатських споживачів, зокрема, тільки в 2016 році компанія оголошувала про підвищення цін в січні і квітні і, навпаки, про їх зниження в березні.
При цьому представники саудівської держнафтокомпанії постійно заявляють, що нафтові ціни піднімуться до кінця 2016 року в результаті зростання споживання.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас