Google надасть доступ до своїх систем штучного інтелекту через «хмару» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google надасть доступ до своїх систем штучного інтелекту через «хмару»

Технології&Авто
476
Google оголосив про глобальне зрушення в своїй політиці роботи з хмарним сервісами. Технологічний гігант відкриває вільний доступ до багатьох технологій штучного інтелекту для корпоративних клієнтів, що використовують Google Cloud.
Таким чином компанія збирається підвищити свою конкурентоспроможність у порівнянні з Amazon в боротьбі за ринок хмарних корпоративних технологій.
Сервіси, доступні клієнтам, тепер включають в себе: системи штучного інтелекту, які визначають обличчя і об’єкти з Google Photos, визначник голосових команд смартфонів Android, і частину систем, що використовуються при пошуку Google.
Даний крок має дві мети. По-перше, таким чином Google значно підвищує привабливість своїх хмарних сервісів в очах потенційних клієнтів. По-друге, що ще більш важливо, збільшення кількості користувачів цих систем дозволить ефективніше використовувати методи машинного навчання, на які зараз робиться акцент в компанії. Чим більше клієнтів, тим більше даних, тим ефективніше навчаються системи machine learning. Серед великих клієнтів хмарних сервісів Google — Coca-Cola, Disney, Spotify і Snapchat.
Аналітики порівнюють вчорашню заяву з торішнім випуском у вільний доступ системи управління глибокими нейронними мережами TensorFlow. Втім, Google далеко не перша компанія, яка зважилася на надання вільного доступу до своїх масштабних розробок. Раніше це саме зробили Twitter, Microsoft і Facebook.
Ринок хмарних технологій продовжує рости і, за оцінками дослідницької фірми Forrester, до 2020 року досягне об’єму в $191 млрд. На даний момент на цьому ринку беззаперечним лідером є Amazon, виручка якого від надання хмарних сервісів становить до $9,6 млрд на рік (у Google — в районі $500 млн на рік). Судячи з нещодавнього рішення і найму колишнього СЕО компанії VMware Дейна Гріна в якості глави хмарного департаменту, Google сприймає цей напрямок як один із основних.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас