Мінфін готує законопроект щодо переходу аграріїв на нову систему адміністрування спецрежиму ПДВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін готує законопроект щодо переходу аграріїв на нову систему адміністрування спецрежиму ПДВ

Аграрний ринок
316
Мінфін працює над законопроектом в якому запропонує залишати сільгоспвиробникам у себе на спецрахунках 50% акумулюється ПДВ і ще 50% виплачувати до держбюджету.
“Поки позиція, яка буде розглядатися Мінфіном це 50/50”, – сказав в ході 7 щорічної конференції інституту Адама Сміта “Агробізнес-Україна” глава комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Тарас Кутовий в Києві у вівторок.
За його словами, можливість прийняття законопроекту про повернення діючої до 2016 р системи пільг з ПДВ швидше за все неможливо.
“Я вважаю, що це майже не реально повернути спецрежим, потрібно знайти ресурси. Це позиція, яка дуже збалансована з Мінфіном і МВФ”, – додав він.
За його словами, швидше за все законопроект по зміна системи адміністрування режиму ПДВ для аграріїв буде ініційований урядом і стосуватиметься змін з другої половини 2016 р
Як повідомлялося, Верховна Рада схвалила компромісне рішення про скасування спеціального режиму оподаткування ПДВ для аграріїв, надавши пільговий режим на період їх переходу на загальну систему оподаткування в 2016 р
З 1 січня 2016 року сільськогосподарське підприємство залишає собі не всю суму акумульованого ПДВ, а тільки певну його частину, яку може використовувати у виробництві сільськогосподарської продукції, решту суми ПДВ перераховує в бюджет.
Частка суми ПДВ, що залишається в розпорядженні платника, залежить від виду його сільгоспдіяльності: аграрії, які працюють з зерновими і технічними культурами – 15%, продукції тваринництва – 80%, інших товарів – 50%.
З 2017 року передбачається скасування спецрежиму ПДВ для сільгоспгалузі.
Після введення нової системи відшкодування ПДВ сільгоспвиробники заявили про відсутність методики заповнення податкових декларацій за новою схемою відшкодування.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас