Японія вирішила виділити $ 335 тис. на поліпшення рівня освіти і медичного обслуговування в чотирьох областях України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія вирішила виділити $ 335 тис. на поліпшення рівня освіти і медичного обслуговування в чотирьох областях України

Казна та Політика
779
Японія вирішила виділити 335 тис. доларів на поліпшення рівня освіти і медичного обслуговування в Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській та Черкаській областях.
Церемонія підписання проектів відбулася за участю посла Японії в Україні Шигекі Суми і представників громадських організацій, передає кореспондент Українських Новин з місця подій.
“Японія давно займається підтримкою для забезпечення людської безпеки. Раніше забезпечення безпеки означало армію, але зараз потрібно підтримувати кожну людину … Найважливіше для країни – це підвищення рівня медичних послуг і освіти для дітей. З цієї точки зору, я дуже радий, що сьогодні ми зможемо підписати ці проекти “, – сказав посол.
Проекти спрямовані на модернізацію медичного обладнання в Рогатинської центральної районної лікарні (Івано-Франківська область), Львівської обласної клінічної лікарні “Охмадит”, Жашківської центральної районної лікарні, Катеринопільської центральної районної лікарні (обидва – Черкаська область).
Крім того, Японія також має намір надати допомогу в поліпшенні санітарних умов в дитячих садах Ужгорода (Закарпатська область), зокрема буде закуплено медичне обладнання.
Дані проекти будуть реалізовано в рамках програми допомоги щодо проектів людської безпеки “Кусаноне”.
Згідно роздаткових матеріалів, з 2002 року в рамках цієї програми реалізовано 97 проектів на загальну суму 7,1 млн доларів.
З березня 2014 року Японія вже надала 1,85 млрд доларів фінансової допомоги Україні.
Нагадаємо, Японія допускає направлення 12-15 млн доларів з невикористаних Україною коштів в рамках Кіотського протоколу на модернізацію поїздів Київського метрополітену.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас