Україна і ЄС знайшли компроміс щодо закону про електронне декларування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і ЄС знайшли компроміс щодо закону про електронне декларування

Казна та Політика
4061
Представники Європейського Союзу разом з українськими політиками досягли компромісу щодо прийняття законів, необхідних для візової лібералізації України з ЄС. Про це заявив прес-секретар Представництва ЄС в Україні Давид Стулик, повідомляє «Громадське».
«Я можу розкрити маленький секрет, що наші юристи, наші експерти розробили на цьому тижні з українськими колегами компромісні рішення цих спірних питань електронного декларування, щодо списку близьких родичів, по базі, від якої чиновники повинні будуть давати ці декларації. Тож цей компроміс є більш або менш готовий, побачимо що буде в парламенті», – сказав Стулик.
За його словами, в ЄС також повідомили, коли зможуть вважати виконаними умови, які необхідні для лібералізації відносин з Україною. «Наші експерти сказали, умови і параметри цього рішення або закону будуть нас влаштовувати, і коли ми зможемо їх вважати виконаними», – зазначив він.
25 лютого Порошенко підписав закони, необхідні для отримання Україною безвізового режиму з Євросоюзом. Але на даний момент ще тривають консультації з ЄК з приводу скандального закону про електронне декларування.
Раніше стало відомо, що для скасування віз для українців влітку 2016 року Україна повинна в найближчі тижні «поправити закон про декларування, повернувши кримінальну відповідальність за неправду в декларації вже з цього року, а також довибрати трьох членів НАПК».
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас