Китайці показали антикризову вело-пральну машину (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайці показали антикризову вело-пральну машину (відео)

Технології&Авто
3927
Студенти Даляньського університету національностей придумали пральну машину, яка тримає тіло в тонусі і пере одяг без енерговитрат. Натискаючи на педалі, ви крутите барабан, на рух якого зазвичай іде електроенергія. Концепт називається BWM, що розшифровується як bike washing machine – вело-пральна машина.
Гібрид велотренажера і побутової техніки генерує додаткову енергію, яка підживлює дисплей, або може накопичуватися. Тобто, якщо доробити прилад, то можна буде крутити не відразу, або мати певні проміжки часу для перепочинку.
Китайські студенти поки не відповіли на питання, скільки саме доведеться крутити педалі, щоб пройшов повний цикл прання.
Правда, потужності подібних велопроектов можна оцінити і з прикладами роботи інших енергозберігаючих проектів. Наприклад, екологи з українського “Кіно під відкритим небом”, пропонують “чистий” варіант спільного перегляду фільмів на великому екрані без підключення до розетки.
Вони для цього беруть звичайний велосипед, який кріпиться заднім колесом на підставку, що використовують спортсмени взимку. Завдяки йому двоколісний друг перетворюється на велотренажер. Також до рухомого колеса приєднується пристрій, який генерує енергію на акумулятор.
До такої “батарейки” підключають проектор і повноцінну велику колонку. Якщо покрутити педалі протягом 40 хвилин, можна подивитися півторагодинний фільм.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас