У Кабміні запропонували "заманювати" багатих туристів дешевими візами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні запропонували "заманювати" багатих туристів дешевими візами

Казна та Політика
2256
Іноземцям можуть спростити в’їзд в Україну. З такою ідеєю виступило Міністерство економічного розвитку і торгівлі, розраховуючи, що це допоможе прискорити розвиток в’їзного туризму в Україну, повідомив заступник голови цього відомства Іван Ліптуга.
Зокрема, пропонується знизити вартість разової української візи в 3-4 рази – до 35 євро (аналогічно до ціни шенгенської візи).
Мінекономіки пропонує видавати разову візу на термін до 15 днів при наявності документів, що підтверджують діловий або туристичний характер поїздки. Сприяти збільшенню туристичного потоку має й можливість оформлення візи для транзитних пасажирів на 72 години прямо в пунктах пропуску Києва, Львова та Одеси.
До списку “спрощенців” хочуть внести громадян КНР, Австралії, Нової Зеландії, Об’єднаних Арабських Еміратів, Катару, Кувейту, Сінгапуру, Бахрейну, Оману, Саудівської Аравії. Єдина умова – у них в паспорті вже має бути чинна або використана протягом останнього року шенгенська віза. Такі ж права дадуть візи Австралії, Великобританії і Північної Ірландії, Канади, Нової Зеландії, США, Японії або дозвіл на проживання в одній з перерахованих країн. Вважається, що люди, які отримали шенген або візу США, вже пройшли достатню перевірку відомствами цих країн, тому логічніше прописати для них спрощену процедуру.
Також обговорюється пропозиція видавати “полегшені” візи громадянам країн, де дохід ВВП на душу населення вищий, ніж зараз в Україні. Схема та ж — вони повинні мати чинну шенгенську візу (візу Австралії, США тощо), або мати дозвіл на проживання в одній з 46 країн (список додається).
Розрахунок простий — громадяни країн з вищою ніж у нас купівельною спроможністю можуть витратити у нас свої гроші.
Зазначимо, що МЗС вже активно тестує (з 17 лютого) інформаційно-телекомунікаційну систему централізованого оформлення в’їзних віз. Електронне оформлення віз зараз доступне в декількох консульствах, але до кінця 2017 року цю практику хочуть поширити на максимально можливу кількість країн.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас