Для активів ФГВФО створять «віртуальну кімнату даних» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для активів ФГВФО створять «віртуальну кімнату даних»

Кредит&Депозит
328
ФГВФО планує спростити потенційним покупцям доступ до інформації про продаваних активах банків-банкрутів.
Доступ в «кімнату даних» кожного конкретного банку, що ліквідується, де зберігаються оригінали кредитних договорів і інформація про актив, надається зацікавленим інвесторам після підписання договору про конфіденційність. При цьому доступ тільки фізичний: потенційному покупцеві ключем відкривають двері кімнати, де зберігаються кредитні справи.
«Кімната повинна бути захищена, щоб кредитна справа збереглася в тому ж вигляді, в якому з нею ознайомилися. Якщо кредитна справа знаходиться в Харкові, Дніпропетровську чи Львові, то це обмежує коло покупців », – повідомила директор департаменту консолідованої продажу та управління активами ФГВФО Юлія Берещенко.
«Весь світ давно перейшов на «віртуальну кімнату даних», що дозволяє відскановану документацію розміщувати на захищеному сайті. Адміністратор сайту зможе відстежувати, хто, як довго і з яким документом працював. Це розширює коло покупців і захищає від несанкціонованого вивезення частини кредитного справи », – сказала Юлія Берещенко.
Швидкість реалізації цієї ініціативи залежить від фінансування. «Але це питання великих витрат: для великих активів ми будемо шукати бюджет, а для невеликих – інші способи виходу з цієї ситуації», – пообіцяла пані Берещенко.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас