Три інвестора подали заявки на покупку "ВіЕйБі Лізинг" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Три інвестора подали заявки на покупку "ВіЕйБі Лізинг"

Фондовий ринок
451
Три інвестори зацікавилися купівлею компанії «ВіЕйБі Лізинг», яку Фонд гарантування вкладів виставив на аукціон.
Увечері 29 лютого закінчився термін подачі документів для участі в конкурсі з купівлі 100% капіталу ТОВ «ВіЕйБі Лізинг». За даними електронної торгового майданчику «Експертне агентство», в аукціоні зареєструвалися три учасники.
«На 12:30 п’ятниці, 26 лютого, було зафіксовано одинадцять ознайомлень з активом. Інтерес до активу з моменту оголошення повторних торгів значно виріс. Перелік включає юридичних, фізичних осіб і фізичних осіб – підприємців. Деякі приходять знайомитися з інформацією повторно», – розповіли в прес-службі Фонду гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО).
Первісна вартість компанії «ВіЕйБі Лізинг» – 50,58 млн грн. Ця сума була включена до ліквідаційної маси ВіЕйБі Банку, затверджену виконавчою дирекцією Фонду 21 вересня минулого року.
«При визначенні ринкової вартості корпоративних прав в розмірі 100% компанії ТОВ «ВіЕйБі Лізинг» оцінювач використовував дохідний підхід. У розрахунок закладався прогноз грошових потоків, побудований на аналізі ретроспективних періодів функціонування підприємства і певних прогнозів. Прогноз будується, з огляду на тенденції попередніх років функціонування і формування ліквідаційної маси», – повідомили FinClub у Фонді. Оцінювачем виступило приватне підприємство «Бюро Маркуса».
За підсумками 2014 року і дев’яти місяців 2015 року компанія змогла отримати прибуток. «Уповноважена особа Фонду прийняла рішення не виплачувати дивіденди – 17,28 млн грн – акціонеру – ВіЕйБі Банку. Кошти використані на розвиток компанії «ВіЕйБі Лізинг», а саме вкладені в її інші активи, а також у вирішення першочергових завдань, пов’язаних з проблемним портфелем активів », – повідомили в прес-службі ФГВФО.
Нинішній аукціон з продажу компанії вже другий. На першому аукціоні 16 лютого планувалося продати одним лотом «ВіЕйБі Лізинг», а також КУА «ВіЕйБі Ессет Менеджмент», «ВіЕйБі Груп» і фінансову компанію, яка займалася споживчим кредитуванням, – «ВіЕйБі Експрес».
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас