У Китаї звільнять майже 2 мільйони робочих через падіння виробництва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї звільнять майже 2 мільйони робочих через падіння виробництва

Світ
821
Близько 1,8 мільйона робочих будуть змушені покинути свої робочі місця в Китаї в рамках реалізації програми по скороченню надлишкових потужностей в промисловості, повідомляє міністр трудових ресурсів і соціального забезпечення КНР Інь Веймінь.
“На даний момент видобуток вугілля і сталеливарна промисловість є першими, де будуть скорочуватися надлишкові виробничі потужності, за попередніми прогнозами по цих галузях, у вугільній промисловості будуть скорочені 1,3 мільйона чоловік, у сталеливарній – 500 тисяч, в цілому це торкнеться 1, 8 мільйонів робочих “, – сказав Інь Веймінь.
Раніше заступник міністра промисловості і інформатизації КНР Фан Фей заявив, що влада Китаю створить спеціальний фонд в розмірі 100 мільярдів юанів (15,3 мільярда доларів), основна частина коштів з якого піде на допомогу співробітникам, які постраждають при скороченні потужностей у важкій промисловості. За його словами, фонд буде в основному використовуватися, щоб вирішити проблему з працевлаштуванням тих співробітників, чиє виробництво буде скорочено. Передбачається, що кошти будуть виділені на період двох років.
У січні економічне видання “Цзінцзо цанькао бао” з посиланням на обізнане джерело повідомило, що центральні фінансові органи КНР планують витрачати щорічно близько 100 мільярдів юанів (15,1 мільярда доларів) на скорочення потужностей у важкій промисловості країни.
Повідомлялося, що влада планує скорочувати промислові потужності в таких галузях, як металургія та вугільна промисловість. Орієнтовний час скорочення потужностей, як повідомив тоді виданню джерело, має скласти 4-5 років. “Цзінцзо цанькао бао” також писало, що кошти будуть виділятися, в основному, для виплати співробітникам, яких звільнятимуть з їх робочих місць.
В кінці січня Держрада КНР заявила, що Китай скоротить обсяги виробництва в сталеливарній та вугільній промисловості в рамках проведених структурних реформ економіки щодо скорочення промислового виробництва.
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас