Microsoft купила стартап з розробки мультиплатформових додатків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft купила стартап з розробки мультиплатформових додатків

Фондовий ринок
404
Компанія Microsoft придбала стартап Xamarin, що займається розробкою мобільних додатків. Це дозволить редмондському гігантові істотно спростити створення додатків, які могли б однаково добре працювати на смартфонах під управлінням iOS, Android і Windows. Сума угоди не розголошується.
Xamarin, в довгий список з 15 тисяч клієнтів якої входять Coca-Cola і JetBlue, дозволить Microsoft писати код для всіх версій однієї програми на одній мові програмування, через що відпадає необхідність в подальшому портируванні додатку на іншу платформу. Більш того, Xamarin дасть компанії можливість тестувати ці програми за допомогою декількох тисяч пристроїв, зареєстрованих в хмарі. До речі, один з продуктів чотирирічного стартапа безпосередньо пов’язаний з Visual Studio від Microsoft, тому можна сказати, що це придбання – свого роду возз’єднання.
«Наша взаємодія з Xamarin тягнеться вже досить довго», – написав у блозі Скотт Гатрі (Scott Guthrie), виконавчий віце-президент Microsoft по хмарних технологій і сервісів для підприємств. «З анонсом сьогоднішнього придбання ми продовжимо цю роботу, щоб зробити наші інструменти і сервіси світового класу для розробників ще краще, з більш глибокою інтеграцією і безшовним досвідом розробки мобільних додатків».
Протягом останніх двох років Microsoft щосили намагається зміцнити своє становище на ринку додатків для конкуруючих платформ. Мета компанії – змусити користуватися Windows і Office власників всіх основних типів мобільних пристроїв, включаючи iPhone, iPad і пристрої на базі Android. Таким чином Microsoft хоче залучити якомога більше передплатників до своїх хмарним продуктам і залучити якомога більше людей в свою екосистему.
За матеріалами:
The Verge
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас