Що чекати від курсу в березні, - думка експерта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що чекати від курсу в березні, - думка експерта

Валюта
8490
Наступного місяця курс долара коливатиметься в межах 27-30 гривень за долар. При цьому кожна наступна гривня ослаблення буде даватися важко, оскільки для росту має бути накопичена гривнева ліквідність, вважає провідний експерт інформаційно-аналітичного центру FOREX CLUB Андрій Шевчишин.
“Оскільки в березні не очікується зміни базової ситуації з попитом і пропозицією на валютному ринку (перевищення попиту над пропозицією), можна очікувати тиску на гривню”, – вважає експерт.
Для підвищення пропозиції валюти на ринку необхідна активізація роботи експортерів, приплив зовнішніх інвестицій або кредитних ресурсів, стійка стабілізація ринку, яка призвела б до продажу спекулятивно купленої валюти.
“Поки активність експортерів низька і немає значних змін на глобальних ринках для зміни тренду. Більше того, транзитне ембарго РФ в січні-лютому відображатиметься на скороченні припливу валюти з азійського напрямку, поки не сформуються нормальні поставки. Ще одним блоком зниження пропозиції залишається падіння експорту в РФ і відсутність достатнього перенаправлення цих товарів на інші ринки. В умовах політичної кризи важко очікувати притоку інвестицій і відновлення кредитування з боку МВФ”, – розповідає Андрій Шевчишин.
Обмежуватиме попит висока вартість гривні для компаній і обмежена ліквідність у населення. Водночас у березні фактором стабілізації курсу могла б стати докапіталізація банківського сектора, і закінчення термінів оплати податку на прибуток виробників. Тому можливі заведення валюти з боку цих учасників ринку.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас