Влада Китаю схвалила квоту в $ 7,7 млрд на випуск банками паперів, забезпечених "поганими" кредитами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Китаю схвалила квоту в $ 7,7 млрд на випуск банками паперів, забезпечених "поганими" кредитами

Фондовий ринок
130
Влада Китаю дозволила місцевим банкам випустити цінні папери, забезпечені “поганими” кредитами, на загальну суму до 50 млрд юанів ($ 7,7 млрд), повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на обізнані джерела.
Квота, введена вперше з 2008 року, буде спочатку розподілена в основному між найбільшими банками КНР і дозволить фінкомпаніям видалити “погані” кредити зі своїх балансів, відзначають джерела.
За їх словами, перша партія цінних паперів, забезпечених простроченими кредитами, буде випущена вже в першому півріччі 2016 року.
Китайська влада нарощує заходи, які дозволили б банкам очистити свої баланси і вивільнити капітал для підтримки сповільнюється економічного зростання КНР.
Обсяг прострочених кредитів в китайських банках є найвищим за останнє десятиліття, що негативно позначається на прибутках фінкомпаній і показниках покриття “поганих” боргів резервами.
“Це очевидно позитивні новини для банківського сектора КНР, оскільки сек’юритизація кредитів допоможе прискорити видалення “поганих” боргів з балансів фінкомпаній, – зазначає аналітик Sanford C.Bernstein & Co. Чжоу Мінь. – Найбільші побоювання у зарубіжних інвесторів щодо китайської економіки викликає саме якість банківських кредитів “.
Згідно з даними Китайської комісії з банківського регулювання (CBRC), обсяг прострочених кредитів в китайських банках в грудні 2015 року становив 1,27 трлн юанів.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас