Німеччина посилює правила надання притулку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина посилює правила надання притулку

Світ
558
Парламент Німеччини 25 лютого значною більшістю голосів прийняв новий пакет законів, що посилюють міграційне законодавство. Серед іншого, буде прискорено розгляд прохань про притулок і обмежену можливість на возз’єднання біженців з членами їх сімей.
Як відзначають експерти, тим самим владі країни надається інструмент, що дозволяє обмежити рекордний приплив біженців.
Прискорення процедури розгляду прохань торкнеться деяких груп біженців, в тому числі з так званих країн безпечного походження. У майбутньому їх передбачається розміщувати в нові, окремі гуртожитки, де прохання будуть розглядатися на місці. Таких біженців торкнуться і обмеження на переміщення по території Німеччини.
Обмеження на возз’єднання з членами сімей терміном на два роки торкнеться, серед іншого, людей, які мають право на так званий субсидіарний захист в Німеччині, в першу чергу сирійських біженців.
Крім цього, будуть значно полегшені умови для депортації мігрантів, особливо правопорушників. У разі порушень правил перебування в країні буде вводитися ряд штрафних санкцій, наприклад, відмова у видачі допомоги або відмову у визнанні статусу біженця. Також вводиться часткова доплата за рахунок власних коштів біженців за участь в інтеграційних курсах.
Перед голосуванням у Бундестазі пройшли дебати. Проти законопроекту виступали представники СДПН, “зелених” і Лівої партії. За підсумками голосування нові правила підтримали 429 депутатів, “проти” висловилися 147.
Раніше в четвер газета Suddeutsche Zeitung написала про внутрішній прогноз Мінфіну Німеччини, згідно з яким в найближчі п’ять років в країну щорічно прибуватимуть за півмільйона мігрантів. Офіційний прогноз уряд не надає.
За оцінками Мінфіну для внутрішнього користування, до кінця 2020 року в ФРН очікується в цілому 3,6 млн біженців (враховуючи 1,1 млн, які прибули в 2015 році).
У відомстві виданню пояснили, що таке число мігрантів є “припущенням технічного характеру”, яке служить для оцінки економічного розвитку в майбутньому і було узгоджено з іншими німецькими міністерствами. Від офіційних прогнозів Берлін утримується, так як в даний час неможливо передбачити чисельність потоку мігрантів.
Глава Федерального агентства з працевлаштування ФРН Франк-Юрген Вайзе заявив в четвер, що не очікує 3,6 млн біженців в Німеччині, додавши, що на даний момент ніхто не здатний дати реалістичний прогноз на період в декілька років.
Минулого тижня число нових біженців, що прибувають до Німеччини, скоротилося до 1,3 тис. на добу, тоді як на піку минулого року потік перевищував 10 тис. осіб на добу.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас