Погроми банків - сигнал міжнародним інвесторам про відсутність цивілізованого ставлення до бізнесу в Україні, - НАБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Погроми банків - сигнал міжнародним інвесторам про відсутність цивілізованого ставлення до бізнесу в Україні, - НАБУ

Кримінал
1255
Незалежна асоціація банків України (НАБУ) вважає неприйнятним вандалізм щодо відділень Альфа-Банку і Сбербанку (обидва – Київ).
“Подібні дії подають тривожний сигнал існуючим та потенційним міжнародним інвесторам, що в Україні небезпечно вести цивілізований бізнес”, – заявила виконавчий директор НАБУ Олена Коробкова, слова якої наводяться в прес-релізі асоціації.
При цьому Е.Коробкова підкреслила, що обидва великі банки є сумлінними учасниками ринку, в яких працевлаштовані тисячі українців, а зберігають свої заощадження сотні тисяч наших громадян. Крім України представництва цих банків працюють у багатьох країнах СНД, Центральної та Східної Європи, Туреччини, Індії та Китаї, в повній мірі виконуючи всі вимоги центробанків цих країн.
“Йдучи таким шляхом, справжньою європейською країною нам не стати. На наше глибоке переконання, патріотизм не повинен проявлятися через погроми відділень з маскуванням під громадянську позицію. Схоже, що ці акції вандалізму носять спланований характер і гірше, якщо при цьому патріотизмом тільки прикриваються, як щитом. А насправді організаторами рухає бізнес-мотивація дискредитувати одні з найбільших банків країни “, – додає виконавчий директор НАБУ.
Асоціація закликає правоохоронні органи провести детальне та об’єктивне розслідування даних фактів, виявити і покарати виконавців і замовників по всій строгості чинного законодавства.
Як повідомлялося, що в суботу, 20 лютого, антиросійськи налаштовані протестувальники закидали бруківкою київський офіс “СКМ” бізнесмена Ріната Ахметова і відділення “Сбербанку”, а також увірвалися до відділення Альфа-Банку в центрі Києва.
Альфа-Банк оцінює збитки, понесені в результаті погрому, в розмірі 2,5 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас