Новий небезпечний вірус краде гроші з карток власників Android-смартфонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий небезпечний вірус краде гроші з карток власників Android-смартфонів

Фінтех і Картки
2629
Як повідомляють експерти “Лабораторії Касперського”, найбільшу небезпеку для смартфонів і їх власників представляють троянські програми, які крадуть відомості про банківську карту і дані облікових записів власників мобільних пристроїв, перекриваючи основні вікна різних сервісів фішинговими віконцями, куди користувач сам забиває свої логіни і паролі.
Так, фахівцями було виявлено один з найнебезпечніших банківських троянців на Android-пристроях – Acecard. Ця шкідлива програма здатна атакувати користувачів 50 різних фінансових програм та послуг, а також може обходити заходи безпеки по контролю за додатками на Google Play.
Троян Acecard при запуску різних додатків поміщає своє фішингове вікно поверх офіційного сервісу. Користувач, ні про що не підозрюючи, спокійно вбиває в поля свої персональні дані, завдяки чому зловмисники отримують доступ до банківських карт і облікових записів власника пристрою. Також Acecard здатний перехоплювати SMS від банків з одноразовими паролями, використовуваними для грошових переказів.
Крім банківських і фінансових додатків, шкідлива програма Acecard може розміщувати свої фішингові вікна поверх таких додатків: WhatsApp, Viber, Instagram, Skype, VKontakte, Odnoklassniki, Facebook, Twitter, Gmail, PayPal і т.і.
Шкідливий був вперше виявлений в лютому 2014 року, але протягом тривалого періоду він не показував жодних ознак шкідливої активності. Все змінилося в 2015 році, коли експерти Лабораторії Касперського виявили сплеск атак в період з травня по грудень 2015 року. Протягом цього часу більш ніж 6000 користувачів стали жертвами трояна. Більшість з них живуть в Росії, Австралії, Німеччини, Австрії та Франції.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас