Благодійна евтаназія: Замість допомоги банки вбивають, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Благодійна евтаназія: Замість допомоги банки вбивають, - експерт

Кредит&Депозит
3909
Пропозицію НБУ дрібним банкам, які не можуть докапіталізуватися, самоліквідуватися за спрощеною процедурою радник голови Асоціації українських банків Олексій Кущ вважає благодійною евтаназією від Національного банку.
“Якщо в цій країні ще хоч хтось скаже про реформи, рейтинги, поліпшення роботи бізнесу, можете сміливо плюнути цій людині в каву. Запропонувати суб’єктам бізнесу самоліквідуватися – таке не прийшло в голову навіть північнокорейському самодуру в промисловій зоні Кесон… І чому чиновникам ніколи не приходила в голову думка про “самоліквідацію”? Ще ніхто не встав і не сказав: “Народ, я дармоїд, я нічого не зробив корисного, всі мої дії були спрямовані на шкоду і тому єдиний вихід – самоліквідуватися!” – сказав Олексій Кущ.
На думку експерта, чиновники Національного банку загралися у великих монетарників і забули, яка у них мета.
“Зараз у нас дуже жорстока економічна криза. Фінансова система на межі знищення. Кожен чиновник мусит думати, що він зробив, щоб допомогти створювати робочі місця. Так сказати банкам про самоліквідацію – це все одно, що виробничнику запропонувати: у вас фабрика працює зі збитками – віддайте постачальнику матеріал і звільніть працівників. За таким принципом можна закривати 60 відсотків нашої економіки, яка падає. Тому що у них є збитки. І це не тому, що підприємства погано працюють. Просто вони поставлені в надзвичайні умови. У всьому світі спрощені процедури застосовують для відкриття бізнесу. А Україна вирішила запам’ятатися спрощеним закриттям. У нас 50-60 банків у стані ліквідації, 30-40 – на підході. Замість того, щоб їх підтримати, їм пропонують спрощено померти. Я розумію, що жахливий кінець краще, ніж жах без кінця. Тому я вважаю це благодійною евтаназією від Національного банку”, – заявив Олексій Кущ.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас