Що кому дозволено: Державіаслужба оприлюднила список призначень на маршрути українським авіакомпаніям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що кому дозволено: Державіаслужба оприлюднила список призначень на маршрути українським авіакомпаніям

Казна та Політика
610
Державіаслужба виклала у відкритий доступ повний список призначень на маршрути, які на видані українським авіакомпаніям на поточний момент.
Список включає видані маршрути, назви авіакомпаній, які отримали маршрути, з якого числа діє право на маршрут, а також з якою частотою авіаперевізник має право літати за отриманим напрямком.
Детальна карта із зазначенням маршруту і експлуатуючої його авіакомпанії представлена за посиланням.
Як уточнили в Мінінфраструктури, публікацію подібної інформації в обов’язковому порядку надає постанова Кабміну №835 від 21 жовтня 2015 року “Про затвердження Положення про набір даних, які підлягають публікації в формі відкритих даних”.
Це рішення уряд прийняв після відповідної зміни закону про доступ до публічної інформації. Тепер такого роду інформація повинна публікуватися на сайтах відповідних органів і оновлюватися.
Втім, в супровідному документі до опублікованого списку призначень йдеться, що він буде оновлюватися раз в квартал, в той час як засідання комісії з видачі прав на маршрути проходять раз на місяць.
При цьому списку доступних призначень для подачі заявок і раніше немає у відкритому доступі, через що деякі авіакомпанії подають заявки на напрямки, за якими квоти вже давно вичерпані.
За матеріалами:
Avianews.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас