Влада Німеччини наполягає на тюремному ув'язненні для двох колишніх топ-менеджерів Porsche — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Німеччини наполягає на тюремному ув'язненні для двох колишніх топ-менеджерів Porsche

Світ
971
Прокуратура Німеччини вимагає від суду оштрафувати автовиробника Porsche на 807 млн ​​євро і відправити двох колишніх топ-менеджерів компанії в тюрму на строк понад два роки у зв’язку з невдалим поглинанням іншого німецького автоконцерну – Volkswagen AG.
Тюремний термін загрожує колишньому CEO Porsche Венделіну Відекінгу і фінансовому директору компанії Холгер Хертеру. Їх адвокат заявив про абсурдність претензій звинувачення і виключив можливість винесення такого суворого вироку.
Суд винесе своє рішення по даній справі на початку березня.
Влада звинувачує компанію в тому, що вона в 2008 році вводила ринок в оману, приховуючи свої плани по поглинанню Volkswagen. Porsche тоді раптово оголосила, що їй належить 74,1% Volkswagen (безпосередньо і через опціони) і що вона готується довести частку до 75%, щоб забезпечити поглинання конкуруючого концерну.
Акції Volkswagen злетіли в ціні незабаром після цієї новини, і компанія на якийсь час стала найбільшою за капіталізацією в світі.
Започаткована Porsche спроба поглинання Volkswagen в результаті не увінчалася успіхом. Поки Porsche скуповувала акції Volkswagen, у неї накопичилося багато боргів, в тому числі через світову фінансову кризу і спад на авторинку.
З 2009 року відносини між двома німецькими автовиробниками стали розвиватися за протилежним сценарієм, і в результаті Volkswagen поглинув Porsche.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас