Ющенко розповів, чому у Сталіна не було девальвації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко розповів, чому у Сталіна не було девальвації

Валюта
9501
Гривня показує, наскільки сильні наші фінанси, економіка і управління, вона просто піднімає картку: червону, жовту або зелену.
Про це повідомив екс-президент України Віктор Ющенко.
«Дефіцит української держави – 70 млрд на цей рік … «Укрзалізниця» – збитки, «Укрпошта» – збитки, НАК «Нафтогаз» – 25 млрд збитків, за прогнозами на цей рік – десь мінус 4 млрд. Плюс ми набираємо 47 млрд некомпенсованого ПДВ, 25 млрд вперед заплаченого податку на прибуток. Якщо ви візьмете загальний дефіцит державного бюджету і фінансів державних підприємств, це цифра мінімум 150 млрд … Якщо у нас є колосальні дефіцити, і немає ресурсів їх покриття на фондовому ринку, очевидно, тоді включається верстат Національного банку. Включаючи верстат НБУ, ми входимо в дві спіралі: девальвацію національних грошей і інфляції», – пояснив Ющенко.
За словами екс-президента, сьогодні в Україні найбільше безробіття за 25 років.
«Потрібно ще сказати, що у нас 55% тіньової економіки, яка не платить податки. В уряді утворюється дефіцит. Дефіцит не може покриватися реальною купівельною спроможністю, тому Національний банк, згідно із законом, робить емісію. Емісія зриває стабільність цін і грошей. Все разом це призводить до охолодження економіки, падіння ВВП, звільнення робітників з фабрик і заводів. І, врешті-решт, до реального падіння зарплат і пенсій. Це такий короткий екскурс моделі охолодження економіки …», – пояснив Ющенко.
Також колишній президент пояснив, як Рузвельт і Сталін вели фінансові справи країни.
«Наприклад, чому у Миколи II, коли він вів Першу світову війну, не було девальвації рубля? Чому у Сталіна не було девальвації рубля? Чому у Рузвельта не було девальвації долара? Тому що кожен з них брався не за друкарський верстат, мовляв, давайте ми фіктивні гроші випустимо. Микола II випустив більше 18 емісій облігацій на фінансування війни. І власник кожної звільнявся від податку на доходи з грошових капіталів. За цими облігаціями стояла черга, і не було необхідності включати верстат і девальвувати рубль. Так само у Сталіна …», – розповів Ющенко.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас