Вранці стільці, а вже ввечері гроші: ЄС готовий виплачувати українським чиновникам, але є умови — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вранці стільці, а вже ввечері гроші: ЄС готовий виплачувати українським чиновникам, але є умови

Казна та Політика
4535
Європейський Союз готовий надати фінансову допомогу Україні для матеріального стимулювання держслужбовців, але після старту реформи державної служби, розробки системи преміювання та отримання детальних фінансових розрахунків.
Про це заявив журналістам у четвер посол Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський.
“ЄС неодноразово говорив, що ми готові надати додаткову допомогу Україні, але потрібні ще певні управлінські рішення, зокрема стратегія реалізації реформи держслужби, план дій і визначити відповідальних за конкретні кроки, а також дуже детальні фінансові розрахунки фінансової стимуляції держслужбовців і розробка системи їх преміювання “, – сказав Томбінський.
Він нагадав, що європейські гроші вже працюють в Україні, але в документах, на підставі яких надається допомога, є положення, які передбачають, що додаткова допомога може бути отримана після старту реформи державної служби.
Відповідаючи на запитання щодо реакції Євросоюзу на політичну кризу в Україні, Томбінський зазначив, що в ЄС очікують “консолідації парламенту і уряду навколо реформ і реформ, реформ, реформ”.
Нагадаємо, під час звіту у Верховній Раді про попередньому році роботи Кабінету Міністрів Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк повідомив, що підписав лист до наших європейських партнерів з проханням створити фонд для матеріального стимулювання державних службовців в перехідний період реформування країни.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас