Вчені створили новий тип компактних лінз для камер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені створили новий тип компактних лінз для камер

Технології&Авто
559
За останні роки технології виробництва мобільних камер зробили неймовірний крок вперед. Топові смартфони вже зараз можуть позмагатися з цифровими камерами. Вчені з Університету штату Юта, США, розробили новий метод створення оптики, що дозволяє робити ультратонкі і плоскі лінзи, які при цьому можуть збирати пучки світла в одній точці, як це робить звичайна вигнута оптика.
Цей винахід ставить під сумнів твердження, що плоскі дифракційні лінзи неможливо коректно адаптувати до всіх кольорів одночасно.
Так як класичні вигнуті лінзи можуть по-різному заломлювати світло, іноді це призводить до спотворення зображення. У випадку з плоскою лінзою такого не відбувається. У розроблених американськими вченими лінзах дифракція світла відбувається при взаємодії мікроструктур в об’єктиві. Дослідники запевняють, що товщина їх лінзи в десять разів менше товщини людської волосини.
Розробка отримала назву “суперахроматичних об’єктив” і може дозволити створювати більш компактні мобільні пристрої. Також дослідники запевняють, що завдяки використанню оптичної літографії вартість виробництва таких лінз украй невисока. Про запуск цієї технології в масове виробництво поки нічого не повідомляється.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас