Робота не за "дякую": Кращі мотивації на ринку праці України (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Робота не за "дякую": Кращі мотивації на ринку праці України (інфографіка)

Особисті фінанси
5050
На українському ринку праці сформувалося кілька найпопулярніших мотивацій для працівників компаній.
Про це свідчать результати опитування кадрового порталу HeadHunter Україна “Що надихає українців на робочі подвиги. Мотивація персоналу”.
На першому місці – очікувано додатковий дохід. Інфляція і зростання цін призвели до того, що фінансове становище “білих комірців” погіршилося. Тому для двох третин респондентів найголовнішою мотивацією є зростання зарплати, бонуси і премії.
Для 43% головною мотивацією є цікаві завдання, а для 39% – можливість кар’єрного росту.
Майже третина опитаних зазначила як важливий фактор особливості тайм-менеджменту в компанії: можливість працювати за гнучким графіком, справедливі дедлайни і так далі.
А ось корпоративна культура компанії грає не настільки важливу роль в підвищенні мотивації співробітників. Менше десятої частини опитаних звертають увагу на цінності компанії-роботодавця. І тільки 6% надихає причетність компанії до соціальної відповідальності. Серед інших мотивуючих чинників “білі комірці” назвали почуття відповідальності, можливість займатися улюбленою справою і страх залишитися без роботи.
Роботодавці зі свого боку розуміють, що співробітникам найцікавіші гроші. Близько 43% опитаних відзначили, що основною програмою мотивації в компанії є премії і бонуси, а також можливість перегляду зарплати. На третьому місці – гнучкий графік роботи.
Однак підвищення зарплат можуть собі дозволити далеко не всі, а тільки кожен четвертий роботодавець. Двоє з п’яти намагаються прив’язати винагороду до реальних заслуг співробітника, а тому вважають за краще виплачувати премії та бонуси. Ще чверть прагне підвищувати професійний рівень підлеглих шляхом організації внутрішніх корпоративних програм навчання.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас