Мінфін створив департамент з моніторингу та підготовки стратегії для пом'якшення фіскальних ризиків в держсекторі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін створив департамент з моніторингу та підготовки стратегії для пом'якшення фіскальних ризиків в держсекторі

Казна та Політика
144
Міністерство фінансів створило департамент, який займатиметься визначенням, моніторингом та звітністю, а також підготовкою стратегії для пом’якшення основних фіскальних ризиків, які присутні в державному секторі.
Про це йдеться в повідомленні міністерства.
11 лютого Кабінет Міністрів своїм рішенням визначив повноваження Міністерства фінансів у питаннях управління фіскальними ризиками.
Метою прийнятої постанови є запровадження європейського підходу до оцінки діяльності державних підприємств і їх впливу на державний бюджет з використанням кращих світових практик в області управління фіскальними ризиками.
Підкреслюється, що низька ефективність державних підприємств створює значні фіскальні ризики для бюджету країни, зокрема зниження надходжень до бюджету через зниження перерахування податків і дивідендів державними підприємствами.
З огляду на це, Міністерство фінансів почне системну роботу по оцінці фіскальних ризиків від роботи держпідприємств, а також мінімізації негативного впливу діяльності державних підприємств на бюджет і фіскальну політику країни в цілому.
Згідно з повідомленням, прийняття вищевказаної постанови забезпечить створення системи управління фіскальними ризиками, яка повинна включати: визначення основних ризиків для бюджету в результаті діяльності підприємств державної форми власності; оцінку розміру і ймовірності виникнення фіскальних ризиків; визначення політики і заходів, які допоможуть мінімізувати ризики і негативний вплив на бюджет, і імплементація цієї політики.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас