Ізраїль планує побудувати "паркан" вздовж своїх кордонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ізраїль планує побудувати "паркан" вздовж своїх кордонів

Світ
725
Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху пообіцяв побудувати паркан по всьому периметру сухопутних кордонів країни для захисту від тероризму, злочинності та незаконної міграції.
Про це ізраїльський прем’єр заявив під час робочої поїздки на кордон з Йорданією, передає радіостанція “Решет Бет”.
Нетаньяху зазначив, щоб замкнути кільце, Ізраїлю залишається, по суті, обгородити кордон з Йорданією, де вже зводяться розділові споруди.
“Зрештою, Ізраїль, як це бачу я, з усіх боків оточений парканом безпеки. Мене спитають: “чи насправді ми оточимо весь Ізраїль парканом?” Так, однозначно. В тому оточенні, в якому ми живемо, ми повинні захищати себе від хижаків”, – сказав Нетаньяху.
Прем’єр додав, що будуть закладені й “діри” в паркані безпеки, що відділяє заселені палестинськими арабами території в Іудеї та Самарії.
“Ми готуємо багаторічну програму зі зведення паркану безпеки уздовж всіх кордонів країни, щоб захистити себе на Близькому Сході, який він є зараз і яким має бути… В додаток до цього ми готуємо програму запобігання проникнення через огорожу безпеки в Іудеї та Самарії (Західний берег річки Йордан)”, – зазначив глава уряду.
Нагадаємо, подібним чином Ізраїль вже облаштував рубежі з Ліваном, Сирією, Єгиптом, сектором Газа, частково – із Західним берегом річки Йордан. Минулого року почалося будівництво паркану на найспокійнішому, але і найбільш уразливому кордоні з Йорданією. Його перша 30-кілометрова секція простягнеться від південного ізраїльського міста Ейлата на північ до містечка Тимна, де розгортається будівництво нового міжнародного аеропорту.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас