У забороненому ЄС українському меду знайшли антибіотики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У забороненому ЄС українському меду знайшли антибіотики

Аграрний ринок
2999
У бджолиному меду українського походження, який експортувався до Чехії, виявили продукти антибактеріальних препаратів, що й стало причиною заборони експорту до Чеської Республіки.
Про це заявили у Державній ветеринарній фітосанітарній службі у відповідь на запит УНН.
“Від Представництва України при Європейському Союзі надійшли повідомлення RASFF (Системи швидкого реагування по харчових продуктах і кормах) стосовно виявлення недозволених речовин, а саме антибактеріальних препаратів у бджолиному меді українського виробництва, який експортувався до Чеської Республіки”, — йдеться у відповіді на запит.
Тимчасову заборону на експорт отримали троє виробників меду, із 39 компаній, які займаються експортом меду до країн ЄС.
Через згадані причини на підприємствах територіальними органами Держветфітослужби зараз проводиться перевірка.
“Від кожної партії меду, яка призначена для експорту, в тому числі до країн ЄС, відбираються зразки для проведення лабораторних досліджень на відповідність вимогам країни-імпортера”, — зазначено у відповіді.
У Держветфітослужбі також зазначили, що результати перевірки будуть переглянуті відносно термінів відновлення експортної діяльності трьох виробників меду.
Нагадаємо, перший заступник голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа у січні повідомив, що спеціалісти державної служби ветеринарної медицини проводять розслідування щодо наявності протимікробних речовини у бджолиному меду українського походження, який експортувався до Чехії.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас