Вчені MIT створили 168-ядерний мобільний процесор для штучного інтелекту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені MIT створили 168-ядерний мобільний процесор для штучного інтелекту

Технології&Авто
1285
В кінці минулого місяця Google оголосила про партнерство з Movidius, в ході якого компанії планують створити мобільні процесори з можливостями машинного навчання.
Вчені Массачусетського технологічного інституту обігнали пошукового гіганта, представивши чіп Eyeriss, який покликаний принести нейронні мережі та штучний інтелект в портативні пристрої. Процесор має 168 ядер, які служать в якості нейронів. При цьому чіпсет споживає в 10 разів менше енергії, ніж графічні прискорювачі в сучасних смартфонах.
Кожне ядро в чіпі Eyeriss має свою власну пам’ять і стискає дані, коли вони залишають ядро. Розміщені поблизу ядра можуть “спілкуватися” між собою безпосередньо, і їм не потрібно передавати інформацію спочатку на центр управління (центральну пам’ять). Крім того, кожне ядро виконує максимум роботи, щоб процес був абсолютно ефективним.
Процесор Eyeriss дозволить смартфонам і іншим мобільним пристроям виконувати всі складні обчислення прямо на самому девайсі, а не відправляти їх на віддалений сервер. Варто також відзначити, що в розробці вченим допомагала компанія NVIDIA, а це може посприяти виходу технології на ринок.
За матеріалами:
Engadget
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас