Центробанки країн борються з відтоком капіталу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Центробанки країн борються з відтоком капіталу

Світ
322
Центральні банки країн, що розвиваються намагаються боротися з дедалі більшим відтоком капіталу, уникаючи при цьому зниження процентних ставок, яке сигналізував би серйозну стурбованість темпами економічного зростання, пише The Wall Street Journal.
Зокрема, вони вливають в фінансову систему величезні обсяги ліквідності – більше, ніж в будь-який момент минулого року.
У 2015 році центробанки багатьох emerging markets активно знижували відсоткові ставки, в результаті чого валюти ряду таких країн подешевшали на 20-30% по відношенню до долара США.
Однак тенденції грошово-кредитної політики змінилися. Так, ЦБ Індії минулого тижня залишив базову процентну ставку на рівні 6,75% після зниження на 1,25 процентного пункту в минулому році. При цьому глава індійського центробанку Рагурам Раджан зазначив, що ЦБ “буде використовувати весь спектр інструментів надання ліквідності”, щоб запобігти її дефіцит.
“Центральні банки шукають рівновагу між стимулюючими умовами грошово-кредитної політики, які підтримували б зростання, і зниженням ризику тиску на валютні курси”, – заявив глава департаменту макростратегії Deutsche Bank в Сінгапурі Самір Гоель.
За оцінками Інституту міжнародних фінансів, в 2016 році відтік капіталу з країн, що розвиваються може скласти до $ 450 млрд на додачу до $ 846 млрд, виведеним з них за останні два роки.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас