Китайську армію оснастили лазерною зброєю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайську армію оснастили лазерною зброєю

Технології&Авто
4789
У розпорядженні китайських солдатів з’явилися лазерні гармати. Такий крок став відповіддю на дедалі більше поширення безпілотних систем в різних арміях світу.
Низка міжнародних конвенцій забороняють використання лазерів проти людей. Але цю зброю, перш за все, направлять проти оптичних і теплових датчиків на транспортних засобах, літаках і робототехнічних пристроях. Наприклад, лазер PY132A для китайської поліції призначений для боротьби з безпілотниками, які можуть запускати зловмисники і терористи.
Крім того, китайські виробники представили для правоохоронців лазерну установку, що обертається на турелі. Вона буде знищувати невеликі за розміром дрони, які будуть летіти на низькій висоті. Також представлені зразки лазерних гвинтівок. Під час бою в міських умовах солдати будуть використовувати їх, щоб вивести з ладу чутливі тепловізори ворожих танків або засліплювати безпілотники. Бійці спецпідрозділів будуть знешкоджувати цими гвинтівками камери систем безпеки і датчики виявлення.
Але існує проблема з міжнародним законодавством. Адже при використанні лазера для засліплення сенсорів пілотованих літальних апаратів його промінь сліпить і пілотів.
Найближчим часом малоймовірно побачити китайських солдатів на полігоні з бластерами в руках. Але ці досягнення вказують на те, що наукова фантастика стане реальністю на полі бою.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас