Вчені створили RFID-чіп, який неможливо зламати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені створили RFID-чіп, який неможливо зламати

Технології&Авто
1830
Дослідники Массачусетського технологічного інституту розробили чіпи для радіочастотної ідентифікації (RFID), які, як вони запевняють, практично неможливо зламати.
Аспірант в сфері електротехніки Чірааг Джувекар, який керував розробкою, заявив, що новий чіп стійкий до так званих атак “побічного каналу”, які аналізують закономірності доступу до пам’яті або коливання енергоспоживання в момент, коли пристрій виконує криптографічну операцію, щоб дістати його криптографічний ключ.
Один зі способів захисту від таких атак полягає в регулярній зміні секретного ключа. Для цього RFID-чіп повинен після кожної операції запускати генератор випадкових чисел і створювати новий секретний ключ.
Варто зазначити, що навіть постійна зміна секретного ключа не гарантує повної безпеки. Така система вразлива до злому, пов’язаного з живленням. Відразу ж після проведення транзакції можна відключити живлення RFID-чіпа, перш ніж він отримав з центрального сервера новий ключ, і використовувати для доступу старий.
Щоб усунути “енергетичний” тип злому, вчені розробили чіп з вбудованим джерелом живлення, з’єднання з яким практично неможливо обірвати. Крім цього, спеціальні енергозалежні осередки пам’яті записують всі дані, які обробляє чіп, коли той починає втрачати живлення. Для реалізації цих двох захисних функцій чіп має бути виготовлений із сегнетоелектричних кристалів, які використовуються в незалежній пам’яті.
Компанія Texas Instruments вже виготовила декілька прототипів нового чіпа, представивши їх на міжнародній конференції Solid-State Circuits в Сан-Франциско.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас