До Києва активніше почали їздити туристи з Ізраїлю, Азербайджану і Туреччини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До Києва активніше почали їздити туристи з Ізраїлю, Азербайджану і Туреччини

Казна та Політика
569
До Києва почали активніше їздити іноземці. За 2015 р число закордонних гостей столиці зросло на 15% і досягло 1 млн 50 тисяч, внутрішніх туристів – більше 2,5 млн.
Про це повідомив керівник управління туризму Київської міськадміністрації Антон Тараненко. “Наша мета у цьому році – досягти докризового рівня, тобто залучити ще на 10-15% більше туристів”, – підкреслив він.
Кожен іноземний гість, за оцінками експертів, витрачав на відпочинок у Києві в день близько 100 євро, наш співвітчизник – близько 600 грн. У цю суму входить проживання, харчування та екскурсійне обслуговування.
“У минулому році середній термін перебування гостя нашого міста становив 2,5 дня. Він поступово зростає, сподіваюся, в 2016-му вийдемо хоча б триденний термін. Основний формат – Київ вихідного дня, і саме він буде розвиватися активніше в цьому році”, -вважає Тараненко.
Чиновник відзначає, що минулий рік став рекордним для нашої столиці по перерахованого до бюджету туристичного збору (1% від вартості розміщення в готелі). “Львів рапортує, що зібрано 2,5 млн туристичного збору, у нас ця цифра сягає 13 млн грн”, – зауважив Тараненко.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас