На яких електрокарах їздять українці (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На яких електрокарах їздять українці (дослідження)

Технології&Авто
2837
Електромобілі зараз у тренді, і за останній час на українському ринку відбувалося чимало подій, пов’язаних з електрокарами.
Але в абсолютних цифрах е-мобілі — поки що крапля в «бензиновому» морі. Всього в Україні зараз зареєстровано 568 машин на електроприводі (йдеться про зареєстровані в МВС).
За два останні місяці приріст склав 37 одиниць, як показує дослідження ElectroCars – компанії, яка популяризує електромобілі, виробляє власні зарядні станції і розвиває співтовариство власників таких авто.
Річний приріст кількості електрокарів склав 393% порівняно з 2014 роком (або ж +453 «зелені» авто. Приріст таких машин в останньому кварталі минулого року збільшувався гірше, ніж у другому кварталі 2015.
Причиною стали очікування водіїв скасування ПДВ (це позначилося б на вартості машин), як зазначають в ElectroCars. Але парламент проголосував тільки за скасування митних зборів на електрокари.
За офіційними списками МВС, найпопулярнішою моделлю в Україні продовжує залишатися Nissan Leaf. А ось культових машин Tesla у нас в країні всього 42. Ці дані можна порівняти з сусідньою Польщею, де продажі електрокарів йдуть не так активно.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас