Adobe Flash повністю зникне в найближчі два роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Adobe Flash повністю зникне в найближчі два роки

Технології&Авто
1770
Протягом останніх років популярність технології Flash стрімко падала. Почалося це з повної відмови компанією Apple від його підтримки на мобільних пристроях під управлінням iOS. Відповідно до опублікованого ресурсом Encoding звіту, за 2015 рік на “флеші” було зроблено тільки 6% мобільних і веб-відео. Для порівняння, в 2014 році цей показник становив 21%. Аналітики очікують, що Flash повністю зникне вже через два роки.
На сьогоднішній день найпопулярнішим відеокодеком є ​​H.264, на якому створено 72% усіх онлайн-відео. Але даний формат також вже досить старий і використовується протягом 13 років. Зараз починають набирати популярність більш сучасні кодеки. WebM, який розроблений компанією Google, покликаний стати новим лідером і на сьогоднішній день займає 12% ринку. Він створений на основі відкритих відеокодеків VP8 і VP9, ​​аудіокодека Vorbis і підмножини медіаконтейнера Matroska.
Формат H.265, також відомий як HEVC, який є наступником H.264, також поступово набирає популярність, але на даний момент він займає тільки 6% ринку. Настільки повільне зростання пов’язують з тим, що за його використання потрібно платити, тоді як WebM є повністю безкоштовним. Очікується, що обидва ці кодека незабаром поділять ринок між собою.
За матеріалами:
The Verge
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас