Студенти з Нідерландів винайшли рюкзак, що виробляє чисте повітря — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Студенти з Нідерландів винайшли рюкзак, що виробляє чисте повітря

Технології&Авто
1864
Групою нідерландських студентів розроблений рюкзак з вентилятором, який захоплює повітря з навколишнього середовища, а потім проводить його крізь коріння рослин, що знаходяться всередині.
Після цього брудне повітря проходить друге очищення за допомогою фільтра HEPA (high-efficiency particulate air), потім він надходить у спеціальний прикріплений комір для дихання.
Враховуючи, що забруднення в деяких районах Пекіна в грудні минулого року перевищило максимальний рівень частинок PM2.5, рекомендований Всесвітньою організацією охорони здоров’я, майже в 40 разів, додаткова страховка може бути виправдана.
“Цей продукт не може швидко поширитися в Європі, але такі міста, як Пекін і Тегеран, міста з серйозними проблемами забруднення, стануть нашим головним ринком”, – сказав лідер команди.
Розробка перемогла у “Битві концепцій”, організованій некомерційною організацією Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland, яка займається сприянням соціально цінним інновацій в тепличному садівництві. Наступним кроком, за словами лідера команди Marnix de Kroon, стане створення робочого прототипу.
Незважаючи на те, що HEPA-фільтр прекрасно уловлює частинки, що забруднюють повітря, de Kroon наполягає, що рослина необхідно в якості бар’єру для мікроскопічних часток, наприклад, летких органічних сполук.
За матеріалами:
AFP
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас