Мінфін має намір виділити 180 млн гривень в лютому на погашення заборгованості по зарплаті шахтарям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін має намір виділити 180 млн гривень в лютому на погашення заборгованості по зарплаті шахтарям

Казна та Політика
1332
Міністерство фінансів у січні виділило Міністерству енергетики та вугільної промисловості 50 млн гривень і в лютому має намір виділити ще 180 млн гривень на виплату заборгованості по заробітній платі шахтарям.
Про це журналістам повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.
“За січень ми отримали 50 мільйонів, за лютий нам пропонують 180. Мені цього достатньо, щоб заплатити борги по зарплаті”, – сказав Демчишин.
У той же час він поскаржився журналістам на профспілки гірників, які, за його словами, його “атакують”, вимагаючи прискорити виплату заборгованості.
За словами Демчишина, найбільш активно вимагають прискорити виплати боргу шахтарі Львівської та Волинської областей.
Міністр зазначив, що зміни до закону про державний бюджет на 2016 рік передбачають 500 мільйонів гривень на виплату заборгованості по зарплаті шахтарям за 2015 рік.
Проте Мінфін на початку року не може одноразово виділити таку суму, і на початку бюджетного періоду він керується тимчасовим розкладом, виділяючи щомісяця по 1/12 передбачених на рік коштів.
Міністр зазначив, що заборгованість по зарплаті шахтарям за листопад виплачена, а заборгованість за грудень, яку потрібно було б виплатити до 20 січня, формально становить кілька тижнів.
Він висловив сподівання, що необхідні на погашення заборгованості по зарплаті шахтарям кошти будуть перераховані Мінфіном Міненерго протягом першого тижня лютого.
Нагадаємо Кабінет Міністрів затвердив порядок використання 500 млн гривень, передбачених у державному бюджеті на 2016 рік, для погашення заборгованості по заробітній платі перед шахтарями державних вугледобувних підприємств, яка сформувалася до 1 січня 2016 року.
Близько 300 шахтарів провели 18 січня мітинг у Червонограді (Львівська область) з вимогою погашення боргу по зарплаті за 2015 рік.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас