Економіку Китаю чекає "жорстка посадка", - Сорос — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіку Китаю чекає "жорстка посадка", - Сорос

Світ
2134
Мільярдер та інвестор Джордж Сорос вважає, що економіка Китаю рухається до “жорсткої посадки”, що посилить дефляційний тиск в світі, збільшить падіння фондових ринків і підвищить прибутковість американських держоблігацій.
“Жорстка посадка” практично неминуча, – сказав Сорос на полях Всесвітнього економічного форуму в Давосі. – Я її не очікую, я її спостерігаю “.
Мільярдер зазначив, що Китай може впоратися із зі своїми проблемами завдяки великим ресурсам і золотовалютним резервам обсягом $ 3 трлн, однак уповільнення темпів зростання китайського ВВП матиме наслідки для решти світу.
За словами Сороса, час купувати акції ще не прийшло, і він робить ставки на падіння індексу Standard & Poor’s 500, який з початку цього року втратив приблизно 8,5%. Інвестор також негативно оцінив перспективи економік країн-експортерів сировини і азіатських валют, проте сказав, що ставить на зростання американських держоблігацій.
Крім того, Сорос зазначив, що буде здивований, якщо Федеральна резервна система США (ФРС) підніме процентні ставки після першого за майже десять років підвищення в грудні. За його словами, рішення підняти ставки було помилкою.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас