Індія може відмовитися від готівки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індія може відмовитися від готівки

Світ
2082
Країни Північної Європи вже досягли успіху в боротьбі з готівкою завдяки успіхам традиційних банків. У більшості жителів є пластикові карти, які замінюють розрахунки банкнотами не тільки у великих магазинах, але навіть у вуличній торгівлі.
Відмова від готівки в країнах, що розвиваються, не видається можливою, принаймні, до масового поширення мобільних телефонів.
На сьогоднішній день в Індії, де традиційний банкінг розвинений слабко, налічується близько 200 млн. мобільних гаманців. Серед них є неактивні, або такі, що належать одному власнику. Тим не менш, тенденція зберігати заощадження в цифровому гаманці, а також оплачувати товари і послуги безготівково, стає все популярнішою.
Крім того, Індія є одним з найбільш швидкозростаючих ринків мобільних телефонів і за прогнозами, займе другу позицію в світі за цим критерієм.
Більшість людей використовують їх для оплати таксі, покупки квитків у кіно та погашення рахунків за комунальні послуги. Провайдери мобільних гаманців не зупиняються на досягнутому – укладають угоди з великими торговельними центрами, магазинами, ресторанами.
«У найближчі роки формат розрахунків у роздрібних магазинах зміниться», – говорить Жітендра Гупта, засновник мобільного гаманця Citrus Pay (третя за величиною платіжна платформа у цій сфері). «Люди будуть використовувати мобільні гаманці, замість готівки і карт, для оплати товарів».
Кількість платежів в Індії, які здійснюються за допомогою мобільних телефонів з 2012 по 2015 рік збільшилася більш, ніж в 15 разів і досягла $ 1,4 млрд.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас