Курс гривні вплине на вартість бензину, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс гривні вплине на вартість бензину, - експерт

Казна та Політика
1538
Вартість пального для українського споживача безпосередньо залежить від курсу валют. Тому, якщо знецінюється гривня, ціни на бензин зростатимуть. Таку думку висловив експерт енергетичної сфери Сергій Дяченко.
“Курс зараз почав обвалюватися, до цього він кілька тижнів був стабільний. Світові ціни падали, але це жодним чином не вплинуло на наші ціни (на паливо – ред.), адже є зрозумілі причини – фактор зниження вартості нафти на ф’ючерсних ринках (контракти на лютий-березень 2016 року) вдало коригуються фактичним знеціненням гривні. Але фактор працює, курс росте і слідом за ним ціни на бензин ростуть. Ключовий фактор – це курс, у нас ціни на бензин ростуть прямо пропорційно курсу”, – сказав він.
Як повідомлялося, раніше залежність цін на паливо від курсу валют визнав і міністр енергетики України Володимир Демчишин. Зокрема, він назвав світові ціни на нафту і ціни на паливо в Україні “трохи несумісними”, оскільки вітчизняні нафтотрейдери закуповують нафтопродукти на світовому ринку у валюті.
Нагадаємо, що з 1 березня в Україні вводиться новий податок на бензин і “дизель”. Міністерство фінансів розраховує на надходження до бюджету 3,2 млрд грн в 2016 році від підвищення акцизів на бензин і має намір направити ці кошти до спеціального фонду на ремонт автомобільних доріг України
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас