Юристи створили портал, на якому можна дізнатися, чи планує влада перевіряти ваш бізнес в 2016 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Юристи створили портал, на якому можна дізнатися, чи планує влада перевіряти ваш бізнес в 2016 році

Фондовий ринок
3476
Перевірки бізнесу контролюючими органами – малоприємна подія. Щоб дати підприємцям можливість підготуватися до неприємного візиту, юристи створили сайт, на якому можна точно дізнатися плани податкової та співробітників інших держслужб щодо вашого скромного підприємства в 2016 році.
Perevirka.in.ua не відрізняється вишуканим дизайном, зате проста у використанні і безкоштовна. Для пошуку підприємства необхідно ввести його юридичну назву або код ЄДРПОУ в полі пошуку. На запит видається інформація про дату перевірки і контролюючий орган (від Державної служби з надзвичайних ситуацій до держслужби інтелектуальної власності), який готується вас провідати.
Створили його в стінах адвокатського об’єднання «Танасішин, Михалевський і Партнери». «Наша мета – інформувати бізнес про проведення таких перевірок заздалегідь. Ми переконані: тиску державних органів на бізнес можна протистояти підготовленістю», – пояснили автори проекту.
Інформація відкрита, її юристи отримали від Міністерства економічного розвитку і торгівлі. У майбутньому, якщо бізнес зацікавиться порталом, базу обіцяють поповнювати – додати інформацію про перевірки, рішення по яких візьмуть пізніше.
А от інформацію про обшуки, що плануються на сайті, не отримати. “Сервери виносять в рамках кримінальних проваджень. Тому про це невідомо нікому, крім слідчих і суддів (причому, в останній момент)”, – пояснили юристи. Вони також нагадали, що в Україні досі в силі норма закону, згідно з якою в 2015 і 2016 роках бізнеси з обсягом доходу до 20 млн грн на рік перевіряють тільки:
- З дозволу Кабінету Міністрів України,
- За заявкою підприємства відносно його перевірки,
- За рішенням суду,
- Відповідно до вимог Кримінально-процесуального кодексу України.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас