Влада хоче зобов'язати «єдинників» II і III груп працювати з касовими апаратами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада хоче зобов'язати «єдинників» II і III груп працювати з касовими апаратами

Казна та Політика
10410
Новий рік принесе нові регуляторні ініціативи. У грудні приватні підприємці переживали про те, що переграти правила роботи для схем єдиного податку. У січні на сайті податкової опублікували проект постанови Кабміну, який нагадує «єдинникам» II і III груп, що з оборотом в 1 млн грн на рік і вище вони повинні працювати тільки з касовими апаратами.
Поки що у податкової не було документа, який би дозволяв визначати, порушує «єдинник» цю норму чи ні. Але якщо постанову приймуть, такий порядок з’явиться. І якщо інтернет-магазини вже якось пристосувалися до касових апаратів в минулому році, то уявити собі інтернет-маркетолога або консультанта з касою під пахвою поки складно.
Документ підготовлений в Мінфіні і називається «Про затвердження порядку здійснення органами доходів і зборів контролю за досягненням платниками єдиного податку другої і третьої груп обсягу доходу відповідно до п. 296.10 ст 296 Податкового кодексу України». Згаданий пункт встановлює, що «єдинники», у яких обсяг доходу протягом року перевищує 1 млн грн, зобов’язані використовувати касовий апарат.
Якщо запропонований Мінфіном проект постанови затвердять, то у фіскальної служби з’явиться можливість стежити, хто досяг, а хто не досяг порогу в 1 млн грн. За результатами оцінки, податкова зможе проводити планові та позапланові документальні та фактичні перевірки таких підприємців.
У проекті документа зазначено, що для визначення граничного обсягу доходу в 1 млн грн використовуються в сукупності всі види доходу, отримані підприємцем протягом року, незалежно від виду діяльності. Щоб визначати цей граничний дохід, податкова може використовувати дані з звітності, декларацій, дані про фінансово-господарські операції і т.і. Податкова може також звертатися з письмовим запитом до платників податків за такою інформацією.
Нагадаємо, прийнятий ще 28 грудня 2014 Закон України про зміни в податковому кодексі торкнувся правила оформлення покупок для інтернет-магазинів, приватних підприємців та платіжних систем: їх зобов’язали використовувати реєстратори розрахункових операцій (РРО).
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас