Головний демограф країни пояснила, чому населення України стрімко скорочується — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Головний демограф країни пояснила, чому населення України стрімко скорочується

Казна та Політика
8042
Директор Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи НАН України Елла Лібанова повідомила, що останнім часом не в кращу сторону змінилася демографічна ситуація в країні.
«Судячи з попередніх і часто непрямих оцінок, знову почала зростати смертність, скоротилася народжуваність. У міграції, швидше за все, позитивне сальдо змінилося негативним. Це те, що ми маємо», – зазначила Лібанова.
«Сьогодні можна сказати тільки абсолютно очевидно: зростання зарплат і пенсій не компенсували зростання цін. Інше питання, що в умовах війни інакше не могло й бути. Це вплинуло на споживання, на зростання рівня і глибину бідності, на соціальне самопочуття в цілому», – розповіла експерт.
Остаточні результати 2-х основних обстежень Держкомстату за рівнем і якістю життя (обстеження умов життя населення та обстеження населення з питань економічної активності) за рік стануть відомі тільки в середині наступного року. Так як обсяг інформації дуже великий, додала демограф.
За інформацією відомства на 1 листопада 2015 року (без урахування анексованого Криму і зони проведення АТО) в країні проживає 42,789 мільйона осіб.
«Але сьогодні ми можемо говорити тільки про першу половину 2015 року, – підкреслила демограф. – А поширювати дані за півроку на весь рік – це не зовсім коректно».
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас