Павленко: Україна готова налагодити регулярні поставки сільгосппродукції в Єгипет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Павленко: Україна готова налагодити регулярні поставки сільгосппродукції в Єгипет

Аграрний ринок
236
Україна зацікавлена в розширенні торгового співробітництва з Єгиптом в аграрному секторі.
Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко під час зустрічі з міністром сільського господарства та рекультивації земель Арабської Республіки Єгипет Ісамом Османом Фаїді в рамках Глобального форуму з продовольства і сільського господарства в Берліні, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.
“Україна високо цінує традиційно хороші відносини з Єгиптом. Єгипет залишається для нас важливим і перспективним торговельно-економічним партнером”, – зазначив міністр агрополітики.
За словами Павленка, за 11 місяців 2 015 року обсяг торгівлі сільськогосподарською продукцією між Україною та Єгиптом склав 941, 9 млн доларів. Зокрема, частка експорту дорівнює 9,082 млн доларів, імпорту -33,8 млн доларів.
Найбільше Україна експортує до Єгипту зернових (682 млн доларів), соняшникової олії (74,5 млн доларів), тютюну і виробів з нього (62,3 млн доларів) і насіння олійних культур (32, 4 млн доларів). Одночасно головними позиціями імпорту є плоди, горіхи і цедра (31 млн доларів) і овочі, рослини і коренеплоди (0,5 млн доларів).
Міністр також зазначив, що в 2015 році Україні вдалося почати експорт олії тваринного (4,3 млн доларів) в Єгипет. Крім того, за минулий рік у 8 разів збільшився експорт живих тварин (13,4 млн доларів) і майже вдвічі – тютюну (62,3 млн доларів).
“Україна готова налагоджувати регулярні поставки сільськогосподарської продукції. Перш за все, мова йде про зернові, продукцію тваринництва, рослинне масло, кондитерські вироби і молочну продукцію. Для активізації двостороннього співробітництва сподіваємося в найближчій перспективі провести чергове засідання Спільної Міжурядової комісії з економічного і науково-технічного співробітництва між Україною та Арабською Республікою Єгипет “, – зазначив Олексій Павленко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас