Panasonic у співпраці з Facebook розробила СГД на оптичних дисках для дата-центрів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Panasonic у співпраці з Facebook розробила СГД на оптичних дисках для дата-центрів

Технології&Авто
358
Компанія Panasonic у співпраці з Facebook завершила роботу над новим рішенням freeze-ray – системою архівного зберігання даних на оптичних дисках. Розробка покликана задовольнити зростаючий попит на надійні інструменти для зберігання і доступу до так званих «холодних» даних – рідко або ніколи не використовуваної інформації, розміщеної в дата-центрах у всіх регіонах світу.
За словами розробників, freeze-ray дозволяє знизити експлуатаційні витрати і енергоспоживання ЦОД, забезпечуючи при цьому збереження і цілісність інформації. Особливі характеристики оптичних дисків – їх довговічність, сумісність з попередніми версіями, низьке енергоспоживання і стійкість до змін зовнішнього середовища – роблять їх оптимальним рішенням для «холодного» зберігання. Panasonic і Facebook вважають, що freeze-ray стане ефективним інструментом для дата-центрів.
При створенні системи зберігання даних freeze-ray були задіяні розробки Panasonic: технологія оптичних дисків високої щільності, обладнання (оптичні диски, приводи і відповідна автоматика), а також програмне забезпечення, що полегшує контроль над бібліотеками даних в ЦОД. Фахівці Facebook поділилися своїм досвідом у проектуванні, розгортанні, керуванні та обслуговуванні систем зберігання в дата-центрах, а також надавали детальні технічні і користувальницькі відгуки на кожному етапі реалізації проекту. Сторони працювали відразу над двома поколіннями freeze-ray. В даний час Facebook впроваджує у своїх центрах обробки даних системи зберігання першого покоління на 100 гігабайтних Blu-Ray дисках і розглядає можливість установки систем другого покоління на базі 300-гігабайтних дисків Archival Disc пізніше в 2016 році.
Компанії Panasonic і Facebook розраховують на продовження спільних розробок, в ході яких можуть з’явитися системи зберігання наступного покоління на основі дисків високої щільності об’ємом 500 Гбайт і один терабайт. З їх допомогою можуть бути створені системи для «холодного» зберігання даних сумарним об’ємом в декілька петабайт.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас