На Банковій пояснили, чому Порошенко підписав бюджет з "недоліками" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Банковій пояснили, чому Порошенко підписав бюджет з "недоліками"

Казна та Політика
575
Президент України Петро Порошенко підписав закон про держбюджет на 2016 рік, оскільки від нього залежало зміцнення обороноздатності держави, соціальні виплати і співпраця з МВФ.
Про це йдеться в коментарі прес-служби глави держави.
“Усвідомлюючи хиби прийнятого Верховною Радою державного бюджету на 2016 рік, Президент України підписав відповідний закон України. Від цього залежать зміцнення обороноздатності держави, виплата зарплат, пенсій та інших соціальних видатків громадянам України, а також виконання зобов’язань перед МВФ для продовження плідної співпраці з макроекономічної стабілізації в країні”, – наголошується в повідомленні.
На Банковій наголосили: “Якнайшвидше запровадження ефективної перевірки декларацій державних службовців, запобігання і врегулювання конфлікту інтересів є однією з ключових складових політики Президента України у сфері боротьби з корупцією та важливою умовою візової лібералізації, для забезпечення якої головою держави докладено значних зусиль”.
“У той же час Президент України закликає уряд і громадських активістів забезпечити невідкладне функціонування Національного агентства з питань запобігання корупції, а також завершити процес повного формування його персонального складу, у тому числі призначення керівництва. Це також є одним із зобов’язань на шляху до запровадження безвізового режиму для громадян України”, – йдеться в коментарі.
Раніше голова Верховної Ради Володимир Гройсман повідомив, що сьогодні в парламенті зареєстровано законопроект, яким скасовується правка в держбюджеті щодо відстрочення електронного декларування до 1 січня 2017 року.
Нагадаємо, напередодні народний депутат Віктор Чумак повідомив, що закон про держбюджет містить пункт, який відкладає на рік початок дії нової системи фінансового контролю, необхідної для запровадження безвізового режиму з ЄС.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас