Гройсман назвав винних у махінаціях із "безвізовою нормою" в держбюджеті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман назвав винних у махінаціях із "безвізовою нормою" в держбюджеті

Казна та Політика
5588
Спікер Верховної Ради України Володимир Гройсман повідомив, що правку до держбюджету про відстрочення введення нової системи електронного декларування до січня 2017 вніс бюджетний комітет парламенту.
Про це він написав у себе на сторінці в Facebook.
“Щодо ситуації із відтермінуванням введення в дію електронних декларацій. Моя особиста тверда позиція – про це не може навіть йти мови. Відповідне формулювання в законі про Державний бюджет повинно бути однозначно виправлено – і я готовий сам внести необхідний законопроект. Я вдячний колегам, які звернули увагу на цю проблему, і вважаю, що буде нормально, якщо разом ми її виправимо. Поправка була внесена і проголосована на бюджетному комітеті. Я допускаю, що комітет керувався тим, що введення в дію електронних декларацій пов’язане з початком повноцінної роботи Національного агентства з питань запобігання корупції, а НАПК працювати ще не почала. Проте комітет повинен пояснити свою позицію сам. Зі свого боку, хочу підкреслити ще раз – сподіваюся, що і НАПК, і всі інші механізми запобігання та протидії корупції, які Верховна Рада своїми рішеннями створила, запрацюють швидше, і наша країна зрештою почне очищатися від системної корупції”, – написав він.
Раніше член НАПК, народний депутат фракції “Блок Петра Порошенка” Віктор Чумак повідомив, що Верховна Рада в процесі доопрацювання закону про держбюджет на 2016 рік відклала на рік – до 1 січня 2017 – введення нової системи фінансового контролю державних службовців, що передбачає декларування всіх активів в електронному вигляді, повідомив
“Саме електронне декларування, а не фізичний початок роботи НАПК, є нашим головним зобов’язанням перед ЄС в частині отримання безвізового режиму”, – написав він на своїй сторінці в Facebook.
Депутат зазначив, що цей пункт був доданий в урядовий проект держбюджету і про нього ніхто не чув в залі Ради. “Не впевнений, що чули про нього і на засіданні (бюджетного) комітету, але це перевіримо за стенограмою”, – додав Чумак.
Він пояснив, що під електронне декларування повинні були потрапити і наявні цінності, та готівкові кошти. “Саме оцінювання активів має стати основою для визначення можливого незаконного збагачення і початком процесу перевірок способу життя”, – підкреслив Чумак.
Європейські дипломати вже знають про конфліктну норму.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас