Українці зможуть заощадити близько 20% вартості послуг на опалення, - Зубко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці зможуть заощадити близько 20% вартості послуг на опалення, - Зубко

Особисті фінанси
4126
Протягом опалювального сезону українці зможуть заощадити близько 20% вартості послуг з централізованого опалення.
Про це сказав віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко.
За словами глави відомства, це стало можливим завдяки змінам у порядку нарахування плати за послуги з централізованого опалення для населення, які розробило Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.
Згідно з розробленою фахівцями Міністерства методології, відтепер основними факторами, які визначають розмір щомісячної плати за послуги з централізованого опалення є:
- Фактична температура зовнішнього повітря в розрахунковому місяці (чим тепліше місяць, тим менше плата за послугу в розрахунковому місяці, і навпаки);
- Тривалість опалювального сезону і середньозважена річна витрата теплової енергії протягом опалювального сезону, які враховані у встановлених уповноваженим органом тарифах на послуги з централізованого опалення для конкретного виконавця, що надає послуги у відповідному населеному пункті;
- Фактична кількість днів надання послуги в розрахунковому місяці;
- Календарна кількість днів у розрахунковому місяці.
“Ми створюємо умови, в яких комунальники повинні працювати так само, як роблять їх європейські колеги, незважаючи на прогноз погоди і не спалюючи дорогоцінні енергоресурси в повітря. Практику, коли громадяни платили за взяті “зі стелі” цифри, ми припиняємо. Також доводжу до загального відома, що нові правила будуть діяти з 19 грудня, коли і були прийняті зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 21 липня 2005 № 630 “, – додав Г. Зубко.
Г.Зубко зазначив, що за надані в грудні 2015 року послуги з централізованого опалення, плата споживачам таких послуг буде нараховуватися в період, коли набрала чинності відповідна постанова Кабміну.
“Враховуючи те, що розрахунковим періодом є календарний місяць, Мінрегіон вже звернув увагу обласних та Київської міської державних адміністрацій, що плата за послуги з централізованого опалення за грудень 2015 року має нараховуватися споживачам за новою методологією”, – додав він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас