Apple Watch в четвертому кварталі 2015 принесли Apple $2,6 млрд доходу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple Watch в четвертому кварталі 2015 принесли Apple $2,6 млрд доходу

Фондовий ринок
383
У минулому кварталі «розумні» годинники Apple Watch вперше пройшли перевірку передсвятковими продажами. Майже немає сумнівів, що прогнози аналітиків збулися і Apple вдалося реалізувати в останньому кварталі року порядку 5,5 млн Apple Watch.
При середній відпускній ціні (Average Selling Price, ASP) годинників в $ 475 у компанії завдяки Apple Watch додалося близько $2,6 млрд доходу, що становить 3% всього доходу і додає $ 0,11 до прибутку на акцію.
Кожен мільйон проданих годинників приносить Apple дохід у розмірі $ 475 млн і прибуток на акцію в межах $ 0,02. Як бачимо, частка продажів годинників в загальному доході компанії не така вже й велика. Разом з тим, плюси очевидні: Apple отримує додатковий дохід, росте, в деякій мірі, число проданих смартфонів, і розширюється екосистема «яблучної» продукції.
Якби розміри компанії були меншими, внесок Apple Watch в загальну виручку виглядав би більш вагомим. На тлі обсягів реалізації смартфонів iPhone ефект від продажів годинників сприймається, звичайно, в меншій мірі.
За матеріалами:
Forbes
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас