У Польщі кажуть, що українські туристи витрачають більше німців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Польщі кажуть, що українські туристи витрачають більше німців

Особисті фінанси
2848
В Україні в 2015 році продовжувала зростати зацікавленість туристичними поїздками в Польщу.
В цілому до Польщі щорічно приїжджає близько 2 млн туристів з України, а торік за перші три квартали цю країну відвідали на 3,6% більше українців, ніж за аналогічний період 2014 року.
Про це заявив представник Польської туристичної організації (POT) в Києві Влодзімєж Щурек.
“Здавалося б, що після різкого падіння гривні матимемо істотне падіння кількості туристів. Однак, виявляється, що близькість нашої країни і те, що до Польщі легко приїхати на кілька днів, а не два тижні, що можна приїхати на автомобілі, призводить до того, що 40% українських туристів, які взагалі виїжджають за кордон, направляються до Польщі “, – повідомив Щурек. За інформацією POT, останнім часом українці більш охоче приїжджають в Польщу влітку і вибирають наступні напрямки: узбережжі Балтійського моря, Вармию і Мазури (північний схід країни – ред.), а також Підлісся (схід РП – ред.).
Щурек уточнив, що POT вважає також туристичною поїздкою приїзди українців до Польщі з метою здійснення закупівель. За його словами, українці впродовж багатьох років були на другому місці, після німців, найчисленнішою групою іноземних туристів, проте в 2015 році їх випередили британці. Втім, під час одного перебування в Польщі українець, в середньому, витрачає в Польщі більше коштів, ніж німець – приблизно 460 доларів.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас